Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 Το ΚΕΣΑΝ (Κέντρο Συμβουλευτικής Αγωγής Νέων) παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για τον τρόπο ζωής και την υγεία των εφήβων, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.
 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου του 2010 και τον πληθυσμό της έρευνας αποτελούσαν μαθητές 11,13 και 15 ετών εγγεγραμμένων κατά το σχολικό έτος 2009-2010 στην ΣΤ' Δημοτικού, στη Β' Γυμνασίου και στην Α' Λυκείου, από 35 σχολικές μονάδες.
 Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος "Health Behavior in School-Aged Children" (HBSC), υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε 40 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής. Στην Ελλάδα, την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας έχει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.
 Για πρώτη φορά στην έρευνα συμπεριελήφθει ο Ν. Ηρακλείου, με την επιστημονική συνεργασία και τη χρηματοδότηση του ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.
 Το σχολείο μας αποτελούσε μέρος του δείγματος της έρευνας και συγκεκριμένα οι μαθητές που το σχολικό έτος 2009-2010 φοιτούσαν στην ΣΤ΄ τάξη.
 Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε στον ιστότοπο του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) Για να τα δείτε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: