Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αποταμίευση στη Λιλιπούπολη

31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο θυμόμαστε τη μέρα της αποταμίευσης. Ειδικά στις μέρες μας δεν είμαι εντελώς σίγουρη αν μια τέτοια μέρα έχει υπόσταση, μα επειδή σαν πρακτική είναι αξιόλογη, είπα να την αναφέρω στα Α3-άκια μου. Και φυσικά, χωρίς μεγαλοστομίες και λοιπές... δασκαλιές. Ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μαριανίνα Κριεζή και η υπόλοιπη αξιόλογη ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής: "Εδώ Λιλιπούπολη", τα έχει πει όλα και μάλιστα από το 1976. Η Λιλιπούπολη αποτελεί αξιολογότατο υλικό για εμάς τους δασκάλους -και προσωπικά την απολαμβάνω κάθε φορά και περισσότερο. Έτσι, αφού ακούσαμε το ηχητικό παραμύθι, τα παιδιά με μεγάλη προθυμία το ζωγράφισαν κι εγώ, με μεγαλύτερη προθυμία, το έκανα βιντεάκι. Συγχωρέστε μου τις ατέλειες, πρώτη φορά επιχειρώ κάτι τέτοιο, καθώς και το ανέβασμά του στο youtube. 




2 σχόλια:

Unknown είπε...

Σ'ευχαριστούμε για την δημιουργικότητα σου!!!!!!
Για την προσπάθεια σου!!!!!!!
Για την αγάπη σου στα μικρά παααααάκια!!!!
Για την χαρά και την απόλαυση.....
που μας έδωσες για άλλη μία φορά....
Συνέχισε!!!!

Μαριλία είπε...

Αγαπητέ dimitris dimitris,

ειλικρινά με συγκίνησε η εκδήλωση της εμπιστοσύνης σας και με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός! Σας ευχαριστώ, για άλλη μια φορά, από καρδιάς! Η επιβράβευση μ' έναν καλό λόγο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό κίνητρο για να συνεχίσουμε, ενώ παράλληλα δηλώνει περίσσευμα ψυχής, πράγμα σπάνιο πια για τις μέρες που διανύουμε.

Όσο για τα... παπάκια, μ' έχουν, κυριολεκτικά σκλαβώσει φέτος! Απολαμβάνω την κάθε μέρα μαζί τους και το λέω χωρίς ίχνος προσπάθειας να κολακεύσω κανέναν. Πρόκειται για υπέροχα παιδιά. Εεε... παπιά. :):):)


Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τη διακριτικότητα της επιλογής σας για ανωνυμία.

Η δασκάλα της τάξης