Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους και τους δημότες του Δήμου Μαλεβιζίου στις 6 Μαρτίου, ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας.  Ο χώρος έξω από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου γέμισε παιδικές φωνούλες που θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής  σχετικά με το θέμα της βίας και του εκφοβισμού με έναν ...ξεχωριστό τρόπο. Με πινέλα , χρώματα, φαντασία, ενθουσιασμό και την απαραίτητη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών του σχολείου μας Ρένας Ζερβού (την οποία χιλιοευχαριστούμε!!) και των δασκάλων των τμημάτων των ΣΤ΄τάξεων  (Στ΄1 Γιώργος Μανουσάκης, Στ΄2 Δήμητρα Ηλιοπούλου, Στ΄3 Γιαννιώτη Βασιλική) στόλισαν τον τοίχο του Δημαρχείου με ένα μήνυμα κατά της βίας.  «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ»  έγραψαν και άφησαν τα αποτυπώματα των παιδικών χεριών τους στον τοίχο θυμίζοντας σε όλους μας ότι τα χέρια δεν είναι για να χτυπούν αλλά..... για να δημιουργούν.  Επίσης οι μαθητές του Στ΄3 τμήματος κόλλησαν στα παράθυρα του Δημαρχείου και στους γύρω χώρους τις αφίσες που φιλοτέχνησαν σχετικά με το θέμα της ενδοσχολικής βίας, μιας και συμμετείχαν στο πανελλήνιο διαγωνισμό αφίσας του Υπουργείου Παιδείας. 
                Η πρωτοβουλία των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους  σχολιάστηκε θετικά από τους κατοίκους του Δήμου που τους συγχάρηκαν για την προσπάθειά τους αυτή και τους παρότρυναν να προβούν  και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες. 
                Αξίζει να σημειωθεί ότι με το θέμα της ενδοσχολικής βίας είχαν ασχοληθεί τόσο οι δάσκαλοι της Στ΄τάξης όσο και η θεατρολόγος του σχολείου μας Αργυρή Χαλκιαδάκη σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργός Νίκη Χατζηβασιλειάδου που μίλησε στους μαθητές για το θέμα, συζήτησε μαζί τους και έλυσε απορίες τους.
                Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας είναι κάτι που συναντάτε πλέον συχνά στα σχολεία. Μιλάμε για ενδοσχολικό εκφοβισμό όταν ένα παιδί στο σχολείο χτυπάει και σπρώχνει ξανά και ξανά ή μιλάει άσχημα συνεχώς σε ένα άλλο παιδί, το κοροϊδεύει ή το απειλεί, δεν το κάνει παρέα επειδή είναι «διαφορετικό», χαλάει πράγματα που του ανήκουν. Οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών επάνω στο θέμα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
                Αξίζουν λοιπόν χίλια μπράβο στους μαθητές του σχολείου μας!! Και σε άλλα με υγεία, παιδιά!!





2 σχόλια:

Μαριλία είπε...

Μπράβο αμέτρητα σ' όλη την ομάδα! Μικρών, μεγάλων. Η ιδέα εξαιρετική, η υλοποίηση δημιουργική και το αποτέλεσμα υπέροχο! Και επειδή "τα χέρια δεν είναι για να χτυπάμε"... ένα θερμό χειροκρότημα από μένα σ' αυτές τις ευφάνταστες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Καλή συνέχεια στο έργο σας!

Unknown είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!