Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Καθαρισμός στο λιμανάκι της Παντάνασσας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού 2016, εθελοντές μαθητές, μέλη συλλόγων, φορέων και δύτες καθάρισαν την παραλία και το λιμανάκι της Παντάνασσας. 
 Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA, του Δήμου Μαλεβιζίου και του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε για να αναδειχθεί το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος και η ανάγκη για άμεση αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς όλων μας. 
 Στην εκδήλωση καθαρισμού συμμετείχαν μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου, δύτες από τη σχολή δυτών Stay Wet του Μονοναύτη, μέλη του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Μαλεβιζίου, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Μαλεβιζίου και της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, οι Δημοτικές Κοινότητες Γαζίου και Ροδιάς, η Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ., το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και Ληνοπεραμάτων και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου.
Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας ενώ οι δύτες το βυθό της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: