Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ημέρα Αθλητισμού

Ας Κινηθούμε!!!

Σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, έστω και με καθυστέρηση καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι οποίες είχαν αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών, παρόλο που πήγε πάλι να μας τα χαλάσει ο καιρός...


Αρχικά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδηλασίας κύριο Βαρβεράκη που με το ποδήλατό του μας ταξίδεψε στα μυστικά του αθλήματος και μέσα από βίντεο έδωσε, στα μεγαλύτερα παιδιά, πληροφορίες για το ποδήλατο και τα διάφορα αγωνίσματα ποδηλασίας που υπάρχουν.




Ακολούθησε το άθλημα της πάλης με τον ομοσπονδιακό προπονητή κύριο Δεσκουλίδη ο οποίος έδειξε στους μαθητές μας διάφορες λαβές και τεχνικές, με τη βοήθεια δύο "έμπειρων" μαθητών μας  και εξήγησε τους βασικούς κανόνες του αθλήματός του.







Τέλος, οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη των αθλητών της ομάδας μπάσκετ του Ο.Φ.Η και η διασκέδαση ανέβηκε στα ύψη!!! Ο προπονητής και οι παίκτες αρχικά μίλησαν στα παιδιά για το μπάσκετ και έδειξαν δύο τρεις βασικές τεχνικές, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν διπλό με τους μεγαλύτερους μαθητές και μοίρασαν αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές τους.





Ήταν μια πολύ ευχάριστη μέρα για μικρούς και μεγάλους, κάτι διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον για όλους. Ο αθλητισμός είναι υγεία, κίνηση, ευεξία και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα! Ας κινηθούμε, λοιπόν, όλοι ... ας σηκωθούμε από τους καναπέδες και να βρούμε το άθλημα που μας ταιριάζει...
Αυτό ήταν και το μήνυμα που έγραψαν τα παιδιά στο πανό που δημιούργησαν με τη βοήθεια των δασκάλων μας...




Δεν υπάρχουν σχόλια: