Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ



             Αγαπητά μας παιδιά και αγαπητοί γονείς,







από αύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν. Το διάστημα που παρέμειναν κλειστά ήταν δύσκολο για όλους και έφερε αλλαγές και νέα δεδομένα στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν  θα επανέλθουμε στο σχολείο, εφαρμόζοντας όμως νέους κανόνες και επιστρατεύοντας την καλή μας διάθεση και συνεργασία.

Έχουμε κάνει τις σχετικές προετοιμασίες που βασίζονται στις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε γι΄αυτό, όπως και για τον τρόπο που θα λειτουργούμε από 1η Ιουνίου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Άλλωστε η σωστή εφαρμογή των κανονισμών αφορά όλους μας. 

α) Τα κτίρια (Κεντρικό και Παράρτημα) έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί. Σαπούνια  και χειροπετσέτες μιας χρήσης υπάρχουν στις τουαλέτες, όπως και αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες. Καλό είναι ο κάθε μαθητής/τρια να έχει μαζί του και τα ατομικά τους μαντιλάκια, χαρτομάντιλα και υγρό αντισηπτικό. 

β) Καθαρισμός των αιθουσών με απολύμανση θρανίων και καθισμάτων, σε πόμολα και διακόπτες θα γίνεται σε κάθε διάλειμμα.Το ίδιο ισχύει και για τις τουαλέτες. Μετά τη λήξη των μαθημάτων θα επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός και η απολύνμαση σε όλο το κτίριο (Κεντρικό και Παράρτημα). Ο αερισμός των αιθουσών θα γίνεται υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όπως και κατά τη διάρκεια του μαθήματος εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

γ) Οι βρύσες όπως και ο ψύκτης στο Παράρτημα δεν θα είναι σε λειτουργία, για να αποφεύγεται η κοινή χρήση. Είναι απολύτως απαραίτητο κάθε παιδί να έχει από το πρωί φέρει μαζί του μπουκαλάκι με νερό, όπως εννοείται και το φαγητό του.

δ) Στις αίθουσες διδασκαλίας τα θρανία και οι καρέκλες έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις προτεινόμενες αποστάσεις. Σε 1,5μ. απόσταση τα θρανία και τα καρεκλάκια εναλλάξ στις πλευρές των θρανίων (υπάρχει σχετικό πλάνο στο σύνδεσμο παρακάτω). 

ε) Όλες οι τάξεις έχουν χωριστεί σε υποτμήματα είτε γιατί ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 15 είτε γιατί το μέγεθος των αιθουσών δεν επιτρέπει την διάταξη των θρανίων σε απόσταση 1,5μ. Στα υποτμήματα θα εφαρμόζεται εκ περιτροπής διδασκαλία: οι μαθητές του πρώτου υποτμήματος την 1η εβδομάδα θα έρχονται Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και του δεύτερου υποτμήματος Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίθετο. Το πρόγραμμα των μαθημάτων δεν αλλάζει, οπότε οι μαθητές θα διδάσκονται τα μαθήματα όπως  και πριν.

στ) Στο διάλειμμα κάθε τμήμα θα αυλίζεται σε οριμένο χώρο και πάντα τηρώντας τις αποστάσεις του 1,5μ. Θα γίνουν δύο μεγάλα διαλείμματα αντί τριών που είχαμε πριν. Τα τμήματα θα βγαίνουν στην αυλή τμηματικά και με ορισμένη σειρά με τη συνοδεία του/της εκπαιδευτικού.  Εκπαιδευτικοί θα επιτηρούν σε όλη τη διάρκεια των διαλειμμάτων.




ζ) Ισχύουν οι ίδιες ώρες λειτουργίας του σχολείου: 08:00 - 13:15. Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνονται κανονικά. Ολοήμερο και Πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργούν. 

η) Η προσέλευση των μαθητών δεν θα γίνεται πριν από τις 08:00 το πρωί και θα εισέρχονται απευθείας στην τάξη τους, όπου θα βρίσκεται ο/η εκπαιδευτικός. Στο σχόλασμα στο Κεντρικό κτίριο κάθε τμήμα θα εξέρχεται σταδιακά στο χώρο της αυλής σε ορισμένο χώρο που έχει προβλεφτεί (τηρώντας πάντα τις αποστάσεις) και τα παιδιά θα παραδίνονται στους γονείς στην εξώπορτα του σχολείου. Στο Παράρτημα οι γονείς θα εισέρχονται τμηματικά ακολουθώντας τις υποδείξεις του/της εκπαιδευτικού που θα βρίσκεται στην εξώπορτα και θα ρυθμίζει την κατάσταση, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

θ) Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο σε κανέναν.Οι γονείς δεν θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου. Για οτιδήποτε χρειαστεί θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του σχολείου. Όποιος θέλει βεβαίωση φοίτησης για την άδεια ειδικού σκοπού μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ.

ι) Όσοι γονείς επιθυμούν να μην παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα, επειδή ανήκουν τα ίδια ή άτομα της οικογένειας σε ευπαθή ομάδα, θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο ή να στείλουν ηλεκτρονικά  μία απλή υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα γράφουν την αιτία της απουσίας. Μπορείτε να την εκτυπώσετε/βρείτε εδώ.

ια) Η χρήση μάσκας και γαντιών είναι προαιρετική και για μαθητές και για εκπαιδευτικούς.

ιβ) Έχουν οριστεί υπεύθυνοι διαχείρισης  ύποπτων κρουσμάτων Covid-19. Σας υπενθυμίζουμε πως το σχολείο μας διαθέτει νοσηλεύτρια. 

ιγ) Δεν χρησιμοποιούμε ούτε ανταλλάσσουμε τα ίδια αντικείμενα. Για το λόγο αυτό κάθε μαθητής θα έχει τα δικά του βιβλία, μολύβια, τετράδια, μπλοκ  και ό,τι άλλο χρειάζεται για να παρακολουθήσει το μάθημα και να γράψει. Επίσης δεν θα δίνονται φωτοτυπίες

ιδ) Κάθε μαθητής να έχει μαζί του καπέλο για το διάλειμμα και την ώρα της γυμναστικής.  

ιε) Πολύ σημαντικό: ΔΕΝ έρχεται κανείς στο σχολείο αν εμφανίσει αδιαθεσία και συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχα, πονόλαιμο, καταρροή). Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους συμμαθητές και τους δασκάλους μας.





Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας:



Θέλουμε να πάμε ξανά στο σχολείο μας! 
Είμαστε μαζί σε αυτό και συνεργαζόμαστε για να παραμείνουμε όλοι υγιείς και να χαρούμε αυτές τις μέρες που θα ξαναβρεθούμε και πάλι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: