Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Σχολείο μας

 

 Την Τρίτη, 7 Μαρτίου, οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν στο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γνωριμίας με τα μουσικά όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συστήνουν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας στους μαθητές, τόσο μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας κάθε οργάνου όσο και με την χρήση του. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όψη των οργάνων, το υλικό κατασκευής τους,  τον τρόπο που παράγεται ο ήχος τους, το ηχόχρωμα τους, τους τρόπου που συνηχούν με άλλα όργανα, τόσο της «οικογένειας» τους όσο και άλλων «οικογενειών». Γνωρίζοντας το κάθε όργανο χωριστά, οι μαθητές μπορούν να αντιληφθούν την δυναμική που προκύπτει όταν όλα μαζί συνθέσουν μια ορχήστρα τονίζοντας έτσι τη συνεργασία, τη σύνθεση δυνάμεων και το τελικό μουσικό αποτέλεσμα που προκύπτει.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, εντυπωσιάστηκαν από την μαγεία της μουσικής. 

Ευχαριστούμε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ευχαριστούμε την περιφέρεια Κρητης , τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου , Ευάγγελο Ζάχαρη για την επίσκεψη της Κρατικής Ορχήστρας στο σχολείο μας και για την μοναδική εμπειρία , που είχαν οι μαθητές/τριες μας από το ωραίο και μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας , Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου , Ευάγγελος Παρασύρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: