Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 Προσπαθούμε να κάνουμε παρέμβαση στις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας! Ιδού το δίλημμα: σοκολάτα 🍫η χαρουποπραλίνα; Η συνταγή περιλαμβάνει μέλι, χαρουπόμελο, ταχίνι νερό και χαρουπάλευρο! Τα παιδιά ξετρελλάθηκαν! Ήθελαν κι άλλο..κι άλλο!!! Η φίλη μας κυρία Δέσποινα Μαθιουδάκη Despoina Mathioudaki ήρθε εθελοντικά στο σχολείο μας να συνδράμει στο πρόγραμμα της Παραδοσιακής βιώσιμης διατροφής μας. Η ίδια είναι παραγωγός χαρουπιών και των προϊόντων του, αφού το αγαπάει τόσο πολύ κατάφερε να μας μεταδώσει την αγάπη αυτή, με την παρουσίαση της, μάθαμε πολλά σχετικά με την διατροφική αξία του χαρουπιού. Ξέρετε ότι τα βρεφικά γάλατα περιέχουν σκόνη χαρουπιού για να αποφεύγονται στα μωρά τα γαστρεντερικά προβλήματα; Οι μαθητές και μαθήτριες μας έφτιαξαν με την καθοδήγηση της κυρίας Δέσποινας μόνα τους την ιδιαίτερη αυτή πραλίνα ,τη γεύτηκαν και κέρασαν τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους! Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντισταθούμε στα ζαμπόν, τα αλλαντικά,τα συντηρητικά, τα σφολιατοειδή, που καθημερινά χρησιμοποιούν τα παιδιά μας και επιβαρύνονται με πληθώρα συντηρητικών! Δημιουργείστε, σας παρακαλώ νέες ιδέες δεκατιανού στα παιδιά σας!

Πολλά μπράβο στα παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης και στη συντονίστρια εκπαιδευτικό του προγράμματος «Παραδοσιακή Βιώσιμη Διατροφή-Ελαιόλαδο και Μέλι» κ. Ελπίδα Κοντοσιώζιου. Ευχαριστούμε θερμά τη φιλοξενούμενή μας κ.  Δέσποινα Μαθιουδάκη!

 



























Δεν υπάρχουν σχόλια: