Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών


Χθες Πέμπτη, 31/3/2011 τα παιδιά του Β2 συναντήθηκαν διαδικτυακά με το Γ1 και το Β1 του 12/θ Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Αιδηψού. Στα πλαίσια της Γλώσσας της Β' τάξης και συγκεκριμένα στα πλαίσια της ενότητας "Αλληλογραφώ", επέλεξα να συνεργαστώ με τον καλό συνάδελφο και φίλο Γιάννη Μαυροζούμη, ο οποίος δέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μου, να επικοινωνήσουν οι τάξεις μας μέσω skype και να γνωριστούν οι μαθητές μας.

Τα παιδιά από πέρσι έχουν μάθει να γράφουν και να αποστέλλουν γράμματα μέσω Ταχυδρομείου. Φέτος σειρά είχε να μάθουν να στέλνουν email. Μιλήσαμε για τα Ταχυδρομείο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενώ στο μάθημα της Πληροφορικής μίλησαν για το skype καθώς και για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αφού, λοιπόν, να στέλνουμε γράμματα σε αγαπημένα πρόσωπα το 'χαμε ήδη κάνει -και θα το ξανακάνουμε- σειρά είχε να μάθουμε να στέλνουμε και να λαμβάνουμε email. Το πρώτο μας mail το στείλαμε στα παιδιά του Γ1 των Λουτρών Αιδηψού. Τους μιλούσαμε περισσότερο για την τάξη μας και το σχολείο μας και εκφράσαμε την επιθυμία να μάθουμε περισσότερα για τον τόπο τους.

Τα παιδιά του κυρίου Μαυροζούμη ανταποκρίθηκαν άμεσα στο μέιλ μας και μάλιστα συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες για τον τόπο τους και μας τις διάβασαν κατά τη διαδικτυακή μας επίσκεψη στην τάξη τους! Ο Γιάννης είχε ετοιμάσει και ένα όμορφο βίντεο για την περιοχή τους και το είδαμε κι αυτό με αρκετό ενδιαφέρον.

Τα δικά μου παιδιά ήταν μάλλον αμήχανα μ' ό,τι συνέβαινε, αλλά υπόσχομαι να ελαχιστοποιήσω την αμηχανία τους, την επόμενη φορά, αναθέτοντάς τους συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ένιωσαν όμως πολύ χαρούμενα καθώς συνειδητοποίησαν ότι έχουν συμμαθητές με κοινά ενδιαφέροντα όπως ο αθλητισμός και ο χορός και σ' άλλα μέρη της Ελλάδας! Μίλησαν για τα μαθήματα και τις ασχολίες τους, ενώ τα παιδιά από την Αιδηψό ζήτησαν να δουν δουλειά μας, παραμύθια μας δηλαδή και εικονογραφήσεις μας.

Μετά τη γνωριμία και τη συνομιλία μας με τα παιδιά του Γ1, σειρά είχαν οι συμμαθητές μας του Β1! Ευχαριστώ θερμά τη δασκάλα τους, κυρία Βίκυ Νούλα. Οι μαθητές της Β' τάξης από Κρήτη και Εύβοια επικοινώνησαν και μίλησαν για τα μαθήματά τους, τα ενδιαφέροντά τους και το... ποδόσφαιρο! :)

Η δίωρη συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση που δώσαμε με τον κ. Μαυροζούμη να επαναλάβουμε το project αυτό μετά το Πάσχα και με συγκεκριμένο θέμα αυτή τη φορά, ώστε να μη νιώθουν άβολα "οι μικροί" της παρέας.

Να ευχαριστήσω ξανά τους συναδέλφους Γιάννη Μαυροζούμη, Βίκυ Νούλα, καθώς και το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λ. Αιδηψού κ. Θανάση Καραμουσλή για το χαιρετισμό του. Τέλος να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα παιδιά του Γ1 και του Β1 για τη συνεργασία!

Πολύ μικρό δείγμα των συναισθημάτων που επικράτησαν στην τάξη για το υπόλοιπο της ημέρας... εδώ:



:)

Δεν υπάρχουν σχόλια: