Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Η Κρητική Διατροφή στο Δημοτικό Σχολείο

Παρουσιάσαμε την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, στην αυλή του Σχολείου μας την πορεία των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποίησαμε φέτος στα Β2 και Β3 τμήματά μας, σε μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη γεύσεις Κρήτης! 

Τα Προγράμματα έχουν, κατά καιρούς, παρουσιασθεί και από αυτό το ιστολόγιο. Ευελπιστούμε σε λίγο διάστημα ολόκληρη η παρουσίαση να αναρτηθεί εδώ, στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται να τη μελετήσει. Ως τότε... θα αφήσουμε τις εικόνες να μεταφέρουν το κλίμα της εκδήλωσης. 

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους μας βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτών των Προγραμμάτων: συναδέλφους, γονείς και, φυσικά, τους μαθητές μας! 


Πρόβα πρωινή. Β2 και Β3 ποζάρουν για εσάς. Λίνα Επταμηνιτάκη (η ψηλή) κι εγώ (η κοντή).Το κοινό μας, οι γονείς μας δηλαδή, και κάνα δυο φίλοι που αγαπάμε και φωνάξαμε για συμπαράσταση.
Αυτή τραβήχτηκε τυχαία (;). Όταν την είδα όμως σκέφτηκα πως θα εκτυπωθεί και θα τοποθετείται κάθε χρόνο στον πίνακα της τάξης μου με τον σαφή υπαινιγμό: «Τρεχάτε ποδαράκια μου»!!!!!!!!!!!! :Ρ


Λίνα εν δράσει! (Αγχωμένη, ξε-αγχωμένη… έκανε θραύση!!!!)
Μαριλία εν δράσει! (Όταν κάποιος μιλάει σε κοινό και ΔΕΝ έχει τσέπες, τι κάνει τα χέρια του;;;;;;;;)Έτοιμοι;;;;«Έεεεεχουμε, σας λέω, πανηγύρια
φέεεεερτε πιάααατα, φέρτε και ποτήρια,
μάγειρας Τσελεμεντές θα γίνω
κι ό,τι μαγειρεύω θα το δίνω στα παιδιά!»


Νηστικό αρκούδι… δεν χορεύει! Αλλά ας προσπαθήσουμε: «Μήηηηλο μου κόοοοοκκινο»…


Εμ, πώς! Μόνο διάβασμα, ζωγραφική, αινίγματα, παροιμίες, κόμικς, ιστορίες, συνεντεύξεις, χορούς και γλέντια; Είμαστε και νοικοκύρηδες!!

 Συμπέρασμα: Όταν έχεις καλό υλικό, εξαιρετική συνεργάτη και κάμποση τρέλα… γίνονται… νόστιμα πράγματα! 


Οι περήφανες και κατάκοπες δασκάλες
Μαγδαληνή Επταμηνιτάκη (Β2) & Μαριλία Κωστάκη (Β3)  

update, 26/10/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: