Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΥΩΝ 1 ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας με το Πανεπιστήμιο  Λυών 1 της  Γαλλίας,  υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε, δυο  φοιτήτριες  από το   παιδαγωγικό τμήμα  του Πανεπιστημίου.

Σκοπός της συνεργασίας ήταν η πρακτική άσκηση των φοιτητριών και παράλληλα η ανταλλαγή  ιδεών και απόψεων για κοινά εκπαιδευτικά θέματα  , καθώς και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων,  προς όφελος των μαθητών/τριών μας . Οι φοιτήτριες, κατά την παραμονή τους , εκτός από την πρακτική άσκηση,  συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις  και δράσεις του σχολείου μας, ξεναγήθηκαν στην Κνωσό και σε άλλους ιστορικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς  χώρους  της πόλης μας και  του Ηρακλείου. Οι μαθητές/τριες  μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσία τους , μίλησαν μαζί τους στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, έπαιξαν  παιχνίδια από την πατρίδα τους, συμμετείχαν στις  αθλητικές και πολιτιστικές  δραστηριότητες μαζί τους , άκουσαν μουσική,  συζήτησαν για την ιστορία της Ελλάδας και της Γαλλίας , δίδαξαν και διδάχτηκαν.

Με τη λήξη του προγράμματος  τις αποχαιρετήσαμε με πολλές ζωγραφιές, τραγούδια , κρητικούς χορούς σε κλίμα χαράς , αλλά και συγκίνησης.

Συγχαρητήρια στον Διευθυντή του σχολείου μας , κύριο Νικόλαο  Φαραζάκη για την όλη επιλογή του προγράμματος, στην Καθηγήτρια των Γαλλικών κα Κοντοσιώζου Ελπίδα  και στους υποδιευθυντές κυρία Επτμαμηνιτάκη  Λίνα και κύριο Κασσωτάκη Μάνο για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος καθώς και όλους τους συναδέλφους για την συνεργασία, την  αρωγή και την εγκάρδια φιλικότητα που επέδειξαν.

Ευχαριστούμε, την εκπρόσωπο και τους καθηγητές  του Πανεπιστημίου  Λυών 1 για την άριστη συνεργασία.







Δεν υπάρχουν σχόλια: