Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε-ΤWINNING

    Oι μαθητές του Β1 ,Β2 καθώς και οι μαθητές του Δ2 μαζί με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων Πλεξίδα Σοφία, Επταμηνιτάκη Μαγδαληνή και Κοκκινάκη Μαίρη συμμετέχουν σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ECO KİDS» (Τα «οικολογικά παιδιά»).

    Στόχος του προγράμματος  είναι η ανατροφή «Οικολογικών Παιδιών». Με άλλα λόγια, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση συνδυάζοντας έξυπνα τη δημιουργικότητα με την περιβαλλοντική επίγνωση. Σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς των παιδιών με τη φύση, να επιστήσουμε την προσοχή στην ανακύκλωση, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που συναντάμε στη φύση και να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

    Κάθε μήνα οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες ατομικές ή ομαδικές εμπνευσμένες από το περιβάλλον.

Τον Οκτώβριο οι μαθητές μέσα  από αισθητηριακές δραστηριότητες ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία των ζώων. Δημιούργησαν τα ζωάκια τους με πλαστελίνη και έπειτα κατασκεύασαν σπίτια γι’ αυτά   χρησιμοποιώντας γεωμετρικά στερεά φτιαγμένα από οδοντογλυφίδες και πλαστελίνη.




Οι μαθητές του Δ2 κατασκεύασαν μια φωλιά ώστε να γίνει το σχολείο μας ένα μέρος φιλοξενίας για τα πουλιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.



    Το Νοέμβριο ασχοληθήκαμε με τη φύση. Χρησιμοποιώντας φύλλα, λουλούδια και άλλα στοιχεία από το φυσικό περιβάλλον δημιούργησαν πορτρέτα, δέντρα και πολλές άλλες καταπληκτικές εικόνες.






Πορτραίτα με φύλλα




Ακόμη τα παιδιά ζωγράφισαν τον κόσμο των ονείρων τους






και όλοι μαζί οι συμμετέχοντες δημιούργησαν και ηχογράφησαν την ακροστιχίδα « Τhe world in our dreams».


    Το μήνα Δεκέμβριο ασχοληθήκαμε με την διατροφή και οι μαθητές μας με τη βοήθεια των γονιών τους δημιούργησαν πρωτότυπα υγιεινά και γευστικά πιάτα.





    Τον Ιανουάριο οι μαθητές κατασκεύασαν παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά και παρουσίασαν ένα παραδοσιακό παιχνίδι.




ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 ΑΛΑΤΙ ΨΙΛΟ

ΣΤΕΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΑ






Παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα !!!Ξηροί καρποί σε πύργο που τα παιδιά προσπαθούσαν να χτυπήσουν ή πετούσαν για να τα βάλουν μέσα σε ένα τρίγωνο!







Τον Φεβρουάριο συμμετείχαν σε μια ομαδική εργασία για τη χρήση της ενέργειας και έφτιαξαν έναν νοητικό χάρτη για την κλιματική αλλαγή.





    Τον Μάρτιο συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Το δάσος των ονείρων μου» όπου κάθε τμήμα ψήφισε την ζωγραφιά που θα έστελνε ως υποψήφια στο διαγωνισμό. Παρακάτω είναι οι δικές μας συμμετοχές.


        Β2





                                             Β1






    

          Δ2




      Ακόμη με ομαδική δουλειά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πόστερ με θέμα την εξοικονόμηση νερού.



  

            Τέλος πρόσφεραν εθελοντική εργασία                 καθαρίζοντας την αυλή του σχολείου.














Μπορείτε να απολαύσετε μια ψηφιακή έκθεση με δραστηριότητες από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: