Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

                

           ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

  Ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας , σχετικά με την επιστροφή των μαθητών/τριών στο Σχολείο:

1.Από τις 10 Μαΐου , επιστροφή στα θρανία για τους  μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και     Γυμνασίων όλης της χώρας με δωρεάν σελφ-τεστ.

2.Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-testPCR ή rapid-test).

3.Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα

4.Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

5.Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ)

6.Από σήμερα, Τετάρτη 5/5, η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία

7.Στους μαθητές  κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο.

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: