Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ!

 Τα τμήματα της Β τάξης, στο Παράρτημα, έκαναν την αυλή ομορφότερη, φυτεύοντας  αρωματικά φυτά!

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Το πάρκο ταξιδεύει" από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνδυασμό με την Ενότητα "Φυτά" της Μελέτης Περιβάλλοντος τα τμήματα Β1 και Β2 φύτεψαν σε γλάστρες και στο πίσω μέρος της αυλής σπόρους και μοσχεύματα, έφτιαξαν φυτολόγια και μελέτησαν τα ενδημικά βότανα που φύονται στην Κρήτη και σε Μεσογειακές περιοχές γενικότερα (κολοκύθα, μαντζουράνα, γεράνι, μέντα, παχύφυτα, αρμπαρόριζα, θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι κ.α). 

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου φτιάξανε βραχιολάκια για να δείξουν την αγάπη τους για το περιβάλλον. Για την όλη προσπάθειά τους βραβεύτηκαν από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Σε όλη αυτή τη διαδρομή είχαν πολύτιμους βοηθούς τις δασκάλες τους, Καραπαναγιώτη Κωνσταντίνα και Τσαντεκίδου Αθηνά, όπως και των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης Παπάζογλου Παντελή και Τζεδάκη Σουσάνας. 






Βραχιολάκια για την ημέρα Περιβάλλοντος

Τα διπλώματά μας!






Η μικρή μας κολοκύθα!




Σας ευχαριστούμε όλους που κάνατε το Παράρτημα του σχολείου μας πιο πράσινο και πιο όμορφο! Μας δείχνετε με τον καλύτερο τρόπο ότι πρέπει να φροντίζουμε και να αγαπάμε το Περιβάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: