Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 Στο Σχολείο μας λειτουργεί η παιδαγωγική και μαθητική βιβλιοθήκη, σε ένα υπέροχο, φωτεινό και ευχάριστο χώρο στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Στην βιβλιοθήκη  μας λειτουργεί  αναγνωστήριο και έχουμε οργανώσει το θρανίο δανεισμού για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες μας. Μια γωνιά είναι ειδικά διαμορφωμένη για ανάγνωση και συζήτηση. Διαθέτει, επίσης, πρόσβαση στο διαδίκτυο και η συλλογή της περιλαμβάνει πολλούς τίτλους βιβλίων με έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, παιδική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, παραμύθια, εγκυκλοπαίδειες κ.α

Η λειτουργία της είναι δανειστική για μαθητές και μαθήτριες, αλλά και για εκπαιδευτικούς. Την νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσει και για τους γονείς.

Λειτουργεί και ως αναγνωστήριο στα διαλείμματα και στις κενές ώρες για τους εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικές δράσεις, προγράμματα, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις, αναζήτηση γνώσεων, παιχνίδια και πολλά άλλα ακόμα πραγματοποιήθηκαν την χρόνια που μας πέρασε στον όμορφο αυτό χώρο.

Συνεργαζόμαστε με την βιβλιοθήκη του Δήμου Μαλεβιζίου και έχουμε βάλλει στόχο το νεο σχολικό έτος να συνεργαστούμε και σε επίπεδο εκπαιδευτικών δράσεων και εμπλουτισμό με νέα βιβλία.

Σήμερα τοποθετήσαμε και τα τελευταία ράφια και ολοκληρώθηκε ο υπέροχος αυτός χώρος!

Ευχαριστούμε την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης.








Δεν υπάρχουν σχόλια: