Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΙΝΑΚΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 Με χαρά, υποδεχτήκαμε την περασμένη Δευτέρα, 29-05-2023, στο σχολείο μας, τον κο Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο, υπεύθυνο διάχυσης της Αστρονομίας από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης γνώρισαν τις ερευνητικές εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα και την συμβολή της Αστρονομίας στην ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών. Ήταν μια πρωτόγνωρη και με πολλές απορίες εκπαιδευτική δράση, που με απλό και κατανοητό λόγο ο κος Ευαγγελόπουλος παρουσίασε και ανέλυσε, λύνοντας έτσι όλους τους προβληματισμούς των μικρών μαθητών/τριών μας.

Στο τέλος της παρουσίασης και της συζήτησης, δεν καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε το νέο ηλιακό τηλεσκόπιο, αν και έγινε η προσπάθεια, λόγω του ακατάλληλου  καιρού , ελπίζουμε σε μια νέα συνάντηση.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες  και ο κος Ευαγγελόπουλος ενθουσιασμένοι , από την εκπαιδευτική δράση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του  Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ευχαριστούμε τον κο Ευαγγελόπουλο και το ΙΤΕ για την εκπαιδευτική δράση στο σχολείο μας.

https://skinakas.physics.uoc.gr/index.php/imeres-skoinou



Δεν υπάρχουν σχόλια: