Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» για τους μαθητές και της μαθήτριες των Δ-Ε και ΣΤ τάξεων. 

Πρόκειται για ένα αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  που υλοποιείται με την υποστήριξη της FIBA και της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και έχει σκοπό  να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα. 

Οι ασκήσεις έχουν επιλεγεί για να μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετάσχει με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες. 

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γιασεμή Σαμάντουρα για την επίσκεψή της στο σχολείο μας. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της έμπειρης καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και  προπονήτριας συμμετείχαν σε ποικίλες κινητικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και στην καλλιέργεια αξιών του αθλητισμού όπως η υγεία, η παιδεία, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη. Έπαιξαν πολύ και διασκέδασαν. 

Το αθλητικό υλικό που δωρίστηκε στο σχολείο μας αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη!

Συγχαρητήρια στην Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κα Τζαμπουράκη Εμμανουέλα για την οργάνωση της παραπάνω δράσης!  





Δεν υπάρχουν σχόλια: