Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 Υλοποίηση προγραμμάτων στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2022-2023

 Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα Be New και Safe Water.

Be New

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια της ΣΕΦΑΑ, του ΤΕΦΑΑ - ΔΠΘ κα. Βασιλική Δέρρη, οργάνωσε και υλοποίησε , ως ένας από τους ευρωπαϊκούς φορείς-εταίρους, το Ερευνητικό πρόγραμμα Erasmus+ Sport «Άσκηση για τον διαβήτη: ευεργετικές επιδράσεις νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων φυσικής δραστηριότητας» (BE-NEW). Συντονιστής ήταν το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, με την κ. Milena Raffi, Επίκουρο Καθηγήτρια στο Department of Biomedical and Neuromotor Sciences. 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής  με παιδιά από  το Δ3 τμήμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την συμμετοχή τους.

 

Safe water sports

 

Το  Safe Water Sports, είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που

δραστηριοποιείται από το 2015 με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας μας. Ένα μέρος του εκπαιδευτικού του προγράμματος αποτελεί η   «εκπαιδευτική βαλίτσα safe water sports» (Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Φ.2.1/ΠΜ/ 15355/Δ7- 3/2/2020).Μέσω αυτού του προγράμματος, οι μαθητές και μαθήτριες , την ώρα της Φυσικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες (αναπαράσταση παραλίας και θαλάσσιων δραστηριοτήτων, κάρτες δραστηριοτήτων, εικονογραφημένες κάρτες με τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα, την πισίνα και τα θαλάσσια σπορ, κύβοι αφήγησης, bingo, παιχνίδι μνήμης,) τους βασικούς κανόνες για την ασφάλειά τους στη θάλασσα, το κολυμβητήριο, την παραλία και τα θαλάσσια σπορ.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με τα τμήματα Γ1,Γ2,Γ4 τμήματα.

Τα παιδιά  μέσα από μία σειρά διαδραστικών παιχνιδιών έπαιξαν,διασκέδασαν κι έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν μέσα κι έξω από το νερό.

Μπράβο στα παιδιά για την συμμετοχή τους στο ενδιαφέρον και χρήσιμο πρόγραμμα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: