Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κλειστα σχολεια


Το σχολείο μας από αύριο Τετάρτη 11/03/2020 και ως τις 24/03/2020 θα παραμείνει κλειστό.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλιααναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για 14 ημέρες.

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Για τον λόγο αυτό τόνισε ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

Ενώ αντίστοιχη ανακοίνωση έγινε και από την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως στην οποία τόνισε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε χώρους με πολυκοσμία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Συνεπώς, τηρούμε όλοι τους κανόνες ατομικής υγιεινής, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται στο ελάχιστο η διασπορά της νόσου στην κοινότητα.












Δεν υπάρχουν σχόλια: