Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2024



Κάθε 4 χρόνια,  πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων πραγματοποιείται η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία. Εν συνεχεία η φλόγα που συμβολίζει «το φως του πνεύματος, τη γνώση και τη ζωή», ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της με την λαμπαδηδρομία μέχρι να φτάσει στην πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης όλων των λαών.

Το Δ1, μέσα απο τη χορογραφία που δημιούργησε,  μας διηγείται μία ιστορία.......................

Τα παιδιά ξυπνάνε και αντικρύζουν διάσπαρτους τους Ολυμπιακούς κύκλους . Θυμούνται ότι πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες κι ετοιμάζονται για το δικό τους ταξίδι. Σχηματίζουν τους Ολυμπιακούς κύκλους που αντιπροσωπεύουν την ένωση των πέντε ηπείρων και κρατώντας την δάδα γίνονται μία παρέα έτοιμη να αγωνιστεί .

Θα σχηματίσουν ένα κύκλο, σύμβολο της ενότητας,  και θα ξεκινήσουν με την πάλη όπου ο διαιτητής θα ανακηρύξει και τους δύο παλαιστές νικητές για την προσπάθειά τους. Θα ακολουθήσει η ενόργανη και η ιστιοπλοΐα. 

Εν συνεχεία χωρίζονται σε δύο ομάδες που αλληλοσυγχαιρονται  για να ξεκινήσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας. Η ομάδα που πετυχαίνει το γκολ πανηγυρίζει ενώ η άλλη λυπάται  χωρίς όμως να ξεπερνάνε τα όρια στις αντιδράσεις τους. Συνεχίζουν με χαντμπωλ και μπάσκετ.

Έπειτα σχηματίζουν δύο βάρκες για την κωπηλασία. Αν δεν συνεργαστούν κι αν δε συντονιστούν η βάρκα δε θα προχωρήσει.

Ακολουθεί ο στίβος με την εκκίνηση, το τρέξιμο, την σφαιροβολία, το ακόντιο και τον δίσκο. Η κολύμβηση με τα 4 στυλ και το βόλει.

Αφού ολοκληρώσουν τους αγώνες γίνονται και πάλι μία αγαπημένη παρέα όπως ξεκίνησαν.Είναι όλοι κι όλες νικητές και νικήτριες για την προσπάθειά τους!!!!!!!

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, παρακολουθείστε  τη χορογραφία του Δ1, που ετοιμάστηκε στα πλαίσια της Ολυμπιακής εβδομάδας. Πολλά μπράβο στα παιδιά και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Τζαμπουράκη Εμμανουέλα, αλλά και στην κα Ροδούλα Στουγιάννου υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Δ1, στην κα Αγγελική Λίτσι εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης και στον κο Χάρη Μαργαρίτη εκπαιδευτικό Εικαστικών για την ζωγραφική επιμέλεια του πανού μαζί με τα παιδιά, καθώς και σε όλες όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν για να ετοιμαστεί αυτή η εξαιρετική χορογραφία!


https://vimeo.com/943327020?share=copy



Δεν υπάρχουν σχόλια: