Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ




 Με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους στους φετινούς σχολικούς αγώνες. Η αποφασιστικότητα, η πειθαρχία και το πάθος που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν παραδειγματικά και μας γέμισαν όλους με υπερηφάνεια.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, την χειροσφαίριση, την πετοσφαίριση, τον στίβο και την κολύμβηση με πολυπληθείς ομάδες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής.
Η συμμετοχή στους σχολικούς αγώνες δεν είναι απλώς μια αθλητική προσπάθεια, αλλά μια σημαντική συμβολή στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν να συνεργάζονται , να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητες τόσο στο σχολείο, όσο και στην καθημερινή ζωή.
Να συγχαρούμε ιδιαιτέρως τις μαθήτριές μας, Αποστολάκη Χριστίνα που διακρίθηκε στο στίβο και Κάββαλου Σοφία που διακρίθηκε στην κολύμβηση .
Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κα Εμμανουέλα Τζαμπουράκη και κο Γιώργο Ιγγλεζάκη για την εξαιρετική προετοιμασία των ομάδων.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθειά τους. Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που απόκτησαν στους σχολικούς αγώνες θα τα συνοδεύουν και θα τα στηρίζουν σε κάθε μελλοντική τους προσπάθεια. Με τις θερμότερες ευχές μας για συνεχή επιτυχία και πρόοδο!







SAFE WATER SPORTS





 Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το εγκεκριμένο πρόγραμμα Safe Water Sports ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την ασφάλεια στο νερό και τα θαλάσσια σπορ, ενσωματωμένες στη Φυσική Αγωγή.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
• Διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια που συνδύαζαν τη φυσική δραστηριότητα με την εκμάθηση των κανόνων ασφαλείας.
• Πρακτικές προσομοιώσεις για την ασφαλή συμπεριφορά στο νερό, που έκαναν τη μάθηση διασκεδαστική και εκπαιδευτική.
• Βιντεοπροβολές και εκπαιδευτικό υλικό που ενίσχυσαν τις γνώσεις των παιδιών για τους κινδύνους στο νερό και πώς να τους αποφύγουν.
Τα παιδιά έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες. Μέσα από το πρόγραμμα:
• Αναγνώρισαν βασικούς κανόνες ασφαλείας και πώς να τους εφαρμόζουν.
• Ανέπτυξαν δεξιότητες για να διαχειρίζονται με ασφάλεια τη φυσική τους δραστηριότητα σε υδάτινους χώρους.
• Καλλιέργησαν υπεύθυνη στάση απέναντι στην ασφάλεια στο νερό και την κολύμβηση.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Εμμανουέλα Τζαμπουράκη για την υλοποίηση του προγράμματος. Ανήκουν πλέον στην ομάδα των ΘΑΛΑΣΣΟΦΥΛΑΚΩΝ. Ευχαριστούμε και τις δασκάλες των τμημάτων Α1 και Α2, κες Μελά Ελένη και Πλεξίδα Σοφία αντίστοιχα, για τη βοήθειά τους!
Ευχόμαστε σε όλους/ες ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο χαρά και ασφάλεια! Ας απολαύσουν τα παιδιά μας τις διακοπές τους με ασφάλεια στη θάλασσα και στις πισίνες, εφαρμόζοντας όσα έμαθαν στο πρόγραμμα. Καλή διασκέδαση και ασφαλές κολύμπι σε όλους!











ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


 Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων.

Πρόκειται για ένα αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που υλοποιείται με την υποστήριξη της FIBA και της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και έχει σκοπό να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα. Οι ασκήσεις έχουν επιλεγεί για να μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής και μαθήτρια να μπορεί να συμμετάσχει με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γιασεμή Σαμάντουρα και τον κο Βαϊλάκη Μανούσο για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών – καθηγητών Φυσικής Αγωγής συμμετείχαν σε ποικίλες κινητικές δραστηριότητες που στοχεύουν στη γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και στην καλλιέργεια αξιών του αθλητισμού, όπως η υγεία, η παιδεία, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη. Έπαιξαν πολύ και διασκέδασαν.

Το αθλητικό υλικό που δωρίστηκε στο σχολείο μας, καθώς και τα αναμνηστικά βραχιολάκια που μοιράστηκαν στα παιδιά αποτέλεσαν μία ευχάριστη έκπληξη!

Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κα Τζαμπουράκη Εμμανουέλα και κο Ιγγλεζάκη Γεώργιο για την οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος και πολλά μπράβο στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές και μαθήτριές μας!








Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Η διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Δ.Σ.Γαζίου ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την άριστη συνεργασία που είχαμε την φετινή σχολική χρονιά. Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο ξεκούραστο καλοκαίρι!!!

🏖🏝

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΣΤ ΤΑΞΗΣ



Με μία εξαιρετική γιορτή μας αποχαιρέτησαν σήμερα τα εκτάκια μας!!! Μια γιορτή που ετοίμασαν με μεγάλη όρεξη και με τη βοήθεια των εξαιρετικών εκπαιδευτικών των τάξεων, τις κυρίες Ανθρωπάκη Αθανασία, Αγγουρίδη Χαρά, Αλατσάκη Κατερίνα, τον κύριο Χρήστο Στεφανάκη και κυρία Μαρκάκη Κατερίνα, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, τον κύριο Χάρη Μαργαρίτη, εκπαιδευτικό Εικαστικών, την κυρία Ευτυχία Διακάτου, εκπαιδευτικό Μουσικής και τον κύριο Μανόλη Κασαπάκη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

Η Διευθύντρια του σχολείου κυρία Μακράκη Ανδρονίκη Μαρία ,ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αποχαιρέτησε τα παιδιά λέγοντας:

«Αγαπητά μας εκτάκια, πριν 6 χρόνια ήρθατε εδώ, μικρά παιδάκια τότε και φεύγετε σήμερα έφηβοι. Μέσα στα χρόνια αυτά γεμίσατε γνώσεις και εμπειρίες, που θα αποτελέσουν εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία. Δημιουργήσατε φιλίες, που μένουν πάντα χαραγμένες στην ψυχή σας. Διαμορφώσατε τον χαρακτήρα σας, αποκτήσατε αρετές, γίνατε ανεξάρτητοι. Με λίγα λόγια, μεγαλώσατε!

Η σημερινή μέρα σίγουρα αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση σε όλους μας. Δεν είναι όμως μόνο το τέλος αυτής της όμορφης διαδρομής, αλλά και η αρχή μιας νέας. Έχετε ακόμα να μάθετε πολλά, να ζήσετε όμορφες και άσχημες στιγμές στο μέλλον. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις όμορφες στιγμές και να ξεπεράσετε τις άσχημες, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κάνετε υπερήφανους τους δικούς σας, να κοπιάζετε συνεχώς για το καλύτερο και να μην απογοητεύεστε, αν κάποτε τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένετε. Η ζωή δε σταματάει, κυλάει αδιάκοπα και θα σας δίνει πάντα νέες ευκαιρίες.

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, σας ευχόμαστε ολόψυχα να προοδεύσετε στη ζωή σας και να είστε πάντα υγιείς κι ευτυχισμένοι. Μην ξεχάσετε όμως πάνω από όλα να είστε και άνθρωποι. Σωστοί άνθρωποι! Να σέβεστε τους άλλους, ακόμα και όταν διαφωνείτε μαζί τους. Να αποδέχεστε τη διαφορετικότητα, ακόμα κι αν κάτι δεν σας αρέσει. Να έχετε πάντα το θάρρος της γνώμης σας, ακόμα κι αν πρόκειται να ακολουθήσουν συνέπειες. Να αναγνωρίζετε τα λάθη σας. Να μην αδικήσετε ποτέ τους άλλους, αλλά ούτε και τον εαυτό σας. Να επιλέγετε πάντα το σωστό και να υποστηρίζετε το δίκαιο, γιατί μόνο τότε θα έχετε τη συνείδησή σας καθαρή. Άλλωστε, η κοινωνία μας μπορεί να έχει ανάγκη από επιστήμονες, αλλά περισσότερο έχει ανάγκη από ανθρώπους. Όσες γνώσεις και αν κατακτήσετε, όσα πτυχία και αν αποκτήσετε, όσες διακρίσεις και αν κερδίσετε, πάντα μία θα είναι η πιο μεγάλη σας επιτυχία. Θα είναι η χαρά που θα παίρνετε από την αγάπη που θα προσφέρετε, την κατανόηση, τη συμπόνια προς το συνάνθρωπο.

Χτίστε λοιπόν το μέλλον σας όσο καλύτερα μπορείτε και κυνηγήστε τα όνειρά σας!!!! Οι ευχές μας και οι σκέψεις όλων μας θα σας συντροφεύουν πάντα!»