Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


 Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων.

Πρόκειται για ένα αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που υλοποιείται με την υποστήριξη της FIBA και της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και έχει σκοπό να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα. Οι ασκήσεις έχουν επιλεγεί για να μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής και μαθήτρια να μπορεί να συμμετάσχει με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γιασεμή Σαμάντουρα και τον κο Βαϊλάκη Μανούσο για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών – καθηγητών Φυσικής Αγωγής συμμετείχαν σε ποικίλες κινητικές δραστηριότητες που στοχεύουν στη γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και στην καλλιέργεια αξιών του αθλητισμού, όπως η υγεία, η παιδεία, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη. Έπαιξαν πολύ και διασκέδασαν.

Το αθλητικό υλικό που δωρίστηκε στο σχολείο μας, καθώς και τα αναμνηστικά βραχιολάκια που μοιράστηκαν στα παιδιά αποτέλεσαν μία ευχάριστη έκπληξη!

Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κα Τζαμπουράκη Εμμανουέλα και κο Ιγγλεζάκη Γεώργιο για την οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος και πολλά μπράβο στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές και μαθήτριές μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια: