Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΣΤ ΤΑΞΗΣ



Με μία εξαιρετική γιορτή μας αποχαιρέτησαν σήμερα τα εκτάκια μας!!! Μια γιορτή που ετοίμασαν με μεγάλη όρεξη και με τη βοήθεια των εξαιρετικών εκπαιδευτικών των τάξεων, τις κυρίες Ανθρωπάκη Αθανασία, Αγγουρίδη Χαρά, Αλατσάκη Κατερίνα, τον κύριο Χρήστο Στεφανάκη και κυρία Μαρκάκη Κατερίνα, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, τον κύριο Χάρη Μαργαρίτη, εκπαιδευτικό Εικαστικών, την κυρία Ευτυχία Διακάτου, εκπαιδευτικό Μουσικής και τον κύριο Μανόλη Κασαπάκη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

Η Διευθύντρια του σχολείου κυρία Μακράκη Ανδρονίκη Μαρία ,ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αποχαιρέτησε τα παιδιά λέγοντας:

«Αγαπητά μας εκτάκια, πριν 6 χρόνια ήρθατε εδώ, μικρά παιδάκια τότε και φεύγετε σήμερα έφηβοι. Μέσα στα χρόνια αυτά γεμίσατε γνώσεις και εμπειρίες, που θα αποτελέσουν εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία. Δημιουργήσατε φιλίες, που μένουν πάντα χαραγμένες στην ψυχή σας. Διαμορφώσατε τον χαρακτήρα σας, αποκτήσατε αρετές, γίνατε ανεξάρτητοι. Με λίγα λόγια, μεγαλώσατε!

Η σημερινή μέρα σίγουρα αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση σε όλους μας. Δεν είναι όμως μόνο το τέλος αυτής της όμορφης διαδρομής, αλλά και η αρχή μιας νέας. Έχετε ακόμα να μάθετε πολλά, να ζήσετε όμορφες και άσχημες στιγμές στο μέλλον. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις όμορφες στιγμές και να ξεπεράσετε τις άσχημες, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κάνετε υπερήφανους τους δικούς σας, να κοπιάζετε συνεχώς για το καλύτερο και να μην απογοητεύεστε, αν κάποτε τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένετε. Η ζωή δε σταματάει, κυλάει αδιάκοπα και θα σας δίνει πάντα νέες ευκαιρίες.

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, σας ευχόμαστε ολόψυχα να προοδεύσετε στη ζωή σας και να είστε πάντα υγιείς κι ευτυχισμένοι. Μην ξεχάσετε όμως πάνω από όλα να είστε και άνθρωποι. Σωστοί άνθρωποι! Να σέβεστε τους άλλους, ακόμα και όταν διαφωνείτε μαζί τους. Να αποδέχεστε τη διαφορετικότητα, ακόμα κι αν κάτι δεν σας αρέσει. Να έχετε πάντα το θάρρος της γνώμης σας, ακόμα κι αν πρόκειται να ακολουθήσουν συνέπειες. Να αναγνωρίζετε τα λάθη σας. Να μην αδικήσετε ποτέ τους άλλους, αλλά ούτε και τον εαυτό σας. Να επιλέγετε πάντα το σωστό και να υποστηρίζετε το δίκαιο, γιατί μόνο τότε θα έχετε τη συνείδησή σας καθαρή. Άλλωστε, η κοινωνία μας μπορεί να έχει ανάγκη από επιστήμονες, αλλά περισσότερο έχει ανάγκη από ανθρώπους. Όσες γνώσεις και αν κατακτήσετε, όσα πτυχία και αν αποκτήσετε, όσες διακρίσεις και αν κερδίσετε, πάντα μία θα είναι η πιο μεγάλη σας επιτυχία. Θα είναι η χαρά που θα παίρνετε από την αγάπη που θα προσφέρετε, την κατανόηση, τη συμπόνια προς το συνάνθρωπο.

Χτίστε λοιπόν το μέλλον σας όσο καλύτερα μπορείτε και κυνηγήστε τα όνειρά σας!!!! Οι ευχές μας και οι σκέψεις όλων μας θα σας συντροφεύουν πάντα!»
































Δεν υπάρχουν σχόλια: