Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

SAFE WATER SPORTS





 Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το εγκεκριμένο πρόγραμμα Safe Water Sports ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την ασφάλεια στο νερό και τα θαλάσσια σπορ, ενσωματωμένες στη Φυσική Αγωγή.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
• Διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια που συνδύαζαν τη φυσική δραστηριότητα με την εκμάθηση των κανόνων ασφαλείας.
• Πρακτικές προσομοιώσεις για την ασφαλή συμπεριφορά στο νερό, που έκαναν τη μάθηση διασκεδαστική και εκπαιδευτική.
• Βιντεοπροβολές και εκπαιδευτικό υλικό που ενίσχυσαν τις γνώσεις των παιδιών για τους κινδύνους στο νερό και πώς να τους αποφύγουν.
Τα παιδιά έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες. Μέσα από το πρόγραμμα:
• Αναγνώρισαν βασικούς κανόνες ασφαλείας και πώς να τους εφαρμόζουν.
• Ανέπτυξαν δεξιότητες για να διαχειρίζονται με ασφάλεια τη φυσική τους δραστηριότητα σε υδάτινους χώρους.
• Καλλιέργησαν υπεύθυνη στάση απέναντι στην ασφάλεια στο νερό και την κολύμβηση.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Εμμανουέλα Τζαμπουράκη για την υλοποίηση του προγράμματος. Ανήκουν πλέον στην ομάδα των ΘΑΛΑΣΣΟΦΥΛΑΚΩΝ. Ευχαριστούμε και τις δασκάλες των τμημάτων Α1 και Α2, κες Μελά Ελένη και Πλεξίδα Σοφία αντίστοιχα, για τη βοήθειά τους!
Ευχόμαστε σε όλους/ες ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο χαρά και ασφάλεια! Ας απολαύσουν τα παιδιά μας τις διακοπές τους με ασφάλεια στη θάλασσα και στις πισίνες, εφαρμόζοντας όσα έμαθαν στο πρόγραμμα. Καλή διασκέδαση και ασφαλές κολύμπι σε όλους!











Δεν υπάρχουν σχόλια: